Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > رسانه - روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:نمی‌دانم کدام مخالفان احمقی هستند که می خواهند کشور را به سمت ناامنی ببرند

 در ميان رويكردهاي متفاوت و بعضا متناقضي كه نسبت به تجمعات پراكنده روزهاي گذشته بروز كرد صدا و سيما نيز به روايت خود از ماجرا پرداخت.

رسانه ملي كه از پنجشنبه تا ظهر شنبه واكنشي به اتفاقات رخ داده نشان نداده بود بالاخره روز شنبه در باكس‌هاي خبري و توليدي خود به اين موضوع پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوينده خبر 13 شبكه خبر در روز شنبه گفت: « سايت‌هاي معاند و رسانه‌هاي بيگانه همچنان در تلاشند تا از مشكلات اقتصادي و معيشتي و خواست‌هاي به حق مردم در اين زمينه فرصتي براي تجمعات غيرقانوني و احتمالا ايجاد آشوب فراهم كنند.»تجمعاتي كه با تحريك چند كانال تلگرامي – قبل از آنكه از دسترس خارج شوند- به سرعت در حال گسترش بود باعث شد تا رسانه ملي در چند بخش خبري اشاره كوتاهي به آنچه در كشور مي‌گذشت داشته باشد. براي اين كار گزارشي تهيه و با عناوين مختلف از شبكه‌هاي سيما پخش شد.

دفاع از تجمع مشهد
گزارشگر اخبار سراسري شبكه يك در گزارشي كه با واكنش بهرام قاسمي، سخنگوي وزارت امورخارجه به اظهارات ترامپ آغاز مي‌شد، ‌گفت: «رييس‌جمهور و تعدادي از مقامات امريكايي در مواضعي فرصت‌طلبانه از اينكه برخي افراد ديروز و امروز در برخي تجمعات از مطالبات اقتصادي مردم سوءاستفاده كردند، ابراز خوشحالي كرده و مدعي حمايت از ايران شد.»
صدا و سيما در گزارش خود حساب تجمع مشهد را از شهرهاي ديگر جدا كرد. از همين رو گزارشگر ‌گفت كه مردم مشهد روز پنجشنبه تجمع آرامي با شعار «مرگ بر گراني» براي بيان دغدغه‌هاي خود داشتند. دغدغه‌هايي از جنس مشكلات اقتصادي و معيشتي. صدا و سيما به «مرگ بر گراني» مشهدي‌ها اشاره‌كرد اما از توهين آشكار به رييس‌جمهور عبور و اشاره‌اي به آن نكرد و به عده‌اي كه تلاش كردند در ديگر شهرها اعتراضات مردم را به انحراف بكشند، رسيد.
رسانه ملي در گام بعدي از رسانه‌هاي آنسوي آب و ذوق‌زدگي‌شان به خاطر اعتراضات در ايران سخن گفت. صدا و سيما طي گزارش‌هايي تاكيد داشت مشكلات اقتصادي و گله‌مندي مردم حقيقتي انكارناپذير است و مسوولان اجرايي بايد براي حل آن اهتمام جدي داشته باشند. در همين حال پخش تصاوير آرشيوي از حسن روحاني، اسحاق جهانگيري و محمدباقر نوبخت نيز در دستور كار قرار داده شد. در اين تصاوير نوبخت، سخنگوي دولت گفت: « مگر دولت اجازه مي‌دهد مردم زير فشار گراني زندگي كنند.» صدا وسيما پخش گفت‌وگوهايي با مردم عادي مبني بر اعتراض مردم به وضعيت گراني، اشتغال، تورم و... را هم چاشني كار كرد. در گام سوم اين گزارش با نشان دادن تصوير يادداشت حسام‌الدين آشنا از كساني كه مي‌گويند دست‌هايي پشت پرده است و كساني كه دولت قبل را متهم مي‌كنند يا كساني كه همچون حميد رسايي به فكر انتقام‌گيري سياسي هستند، انتقاد كرد.
شنبه‌شب در حالي كه عملكرد برخي از كانال‌هاي تلگرامي وزير ارتباطات را به پيغام فرستادن براي موسس تلگرام واداشته بود، رسانه ملي در برخي از بخش‌هاي خبري مثل خبر ساعت 22:30 شبكه دو هيچ اشاره‌اي به اتفاقات كشور نكرد. در خبر ساعت 20 شبكه چهارم نيز به اندازه يك جمله به تجمعات سراسري پرداخت: ترامپ در اظهاراتي مداخله‌جويانه از اقدامات عده‌اي «فتنه‌گر» استقبال كرده است.

 

45302

 

کلید واژه‌ها : راهپیمایی ها و تجمعات - سازمان صدا و سیما -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۶۷۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • ورزشی‌های نهم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • خیزشی برای همبستگی با مردم غزه
  • تجمع دانشگاهیان مشهدی در محکومیت جنایات آمریکا
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان
  • ورزشی‌های هفتم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • خبر‌هایی از شورای مسکن دامغان
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان